top of page
BBF-logo-spaarpot-breed.jpg
BBF-logo-BBPREMIE.jpg
Wilde Haren-16.jpg
BBF-logo-BBpremieWH5000web.jpg

Illustrator D'Avellonne van Dijk en leraar Nederlands Loulou Drinkwaard richtten in 2020, geïnspireerd door de Black Lives Matter-protesten in Nederland, Uitgeverij Wilde Haren op met als doel het bijdragen aan een betere weerspiegeling van de multiculturele samenleving in kinderboeken. In hun uitgeverij is inclusiviteit, zichtbaarheid en diversiteit de norm. De boeken van Wilde Haren zijn in het hele land verkrijgbaar. https://www.uitgeverijwildeharen.nl/

info@uitgeverijwildeharen.nl

Op 18 juni 2022 zijn de eerste begunstigden van de eerste Boer Boris Premies  bekendgemaakt in 'De Taalstaat' op Radio 1.

Hun inspanningen om tot een diverser kinderboekenlandschap te komen, hebben bewondering gewekt en verdienen aanmoediging. Zowel Uitgeverij Wilde Haren als Pim Lammers ontvangen een Boer Boris Premie van 5000 euro. Dit bedrag mogen zij naar eigen inzicht besteden.
 

PimLammers-klein.jpg
BBF-logo-BBpremiePL5000web.jpg

Al met zijn eerste prentenboek, Het lammetje dat een varken is, maakte Pim Lammers meteen duidelijk waar hij wil staan in het hedendaagse kinderboekenlandschap. Het wordt wel het eerste transgender-prentenboek genoemd. Ook in latere boeken heeft hij laten zien dat hij zich in wil zetten voor meer diversiteit en inclusiviteit in het kinderboekenlandschap.

https://www.pimlammers.nl

pimlammers@gmail.com

bottom of page